Corendon

Corendon.com
Corendon Vliegtickets

Kreta …het meest populaire eiland van Griekenland. Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in het Middellandse Zeegebied. De diversiteit van het eiland, waardoor er voor ieder wat wils is, maakt Kreta tot een toeristische trekpleister waar velen met plezier naartoe gaan. Kreta staat garant voor de juiste mix van cultuur, zon, prachtige natuur, mooie stranden, gezellige plaatsjes, authentieke Griekse dorpjes, goede uitgaansgelegenheden en lekker eten.

Chersonissos
Aan de noordkant van Kreta ligt de populairste badplaats van Kreta: Chersonissos. Deze zeer populaire badplaats ligt ongeveer 25 kilometer ten oosten van Heraklion en ten westen van Agios Nikolaos. De plaats staat bekend als de meest levendige en bruisende vakantiebestemming van het eiland, mede vanwege de vele uitgaansmogelijkheden. Er is een levendige boulevard met veel restaurants, (disco)bars en terrassen. Ook kan men op een toeristisch treintje stappen, dat door de omgeving van Chersonissos rijdt. Mensen die op vakantie gaan om uit te rusten kunnen in Chersonissos goed terecht, want het heeft prachtige stranden.

Op de verschillende kleine zandstrandjes kunt u de hele dag heerlijk genieten van het fantastische mediterrane klimaat. Natuurlijk kunnen er vanuit deze plaats ook excursies naar andere plekken op het eiland worden gemaakt. Bovendien is Chersonissos zeer centraal gelegen en dus ideaal wanneer u de prachtige dorpjes in de omgeving wilt bezoeken.

Gouves
Tussen Chersonissos en Heraklion ligt de uitgestrekte badplaats Gouves. Dit vriendelijke plaatsje is sinds een aantal jaren in opkomst en is zodoende ideaal voor vakantiegangers op zoek naar de combinatie van rust en gezelligheid tijdens de welverdiende vakantie. De badplaats Gouves bestaat uit 2 gedeelten: ‘Kato Gouves’ en ‘Pano Gouves’. Pano Gouves is het typische Griekse deel. Kato Gouves is het toeristische deel met langs de boulevard diverse restaurants en uitgaansgelegenheden.
Het centrum van Gouves is klein en erg gezellig. Op het strand zijn er volop mogelijkheden voor watersporten, en dankzij de goede busverbinding met Chersonissos is dit plaatsje uitgegroeid tot een geliefd vakantiedorp.

Sissi
Sissi is een klein vissersdorpje ten oosten van Malia. De luchthaven ligt op circa 40 kilometer. Sissi kent een zeer centrale ligging waardoor u in de mogelijkheid bent om Kreta te ontdekken. Plaatsen zoals Agios Nikolaos, Elounda en Chersonissos zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de auto. Het centrum van Sissi heeft een gezellige haven met restaurantjes en terrasjes en winkeltjes. Sissi heeft een paar kleine strandjes zoals Boufou en Avlaki.