Vakantiediscounter

Lastminute Griekenland

De eilanden van Griekenland hebben op de meeste vakantiegangers nog altijd een grote aantrekkingskracht.
Ze bezitten mooie stranden en pittoreske haventjes waar men zittend op een eenvoudig terras met een glas retsina in de hand toekijkt hoe de vissers hun vangst van de dag uitladen.
Tweeduizend van die eilanden telt Griekenland, ze liggen als stukjes van een puzzel verspreid in de diepblauwe zee.
Slechts een honderdtal zijn permanent bewoond. Kreta is het grootste eiland en telt een half miljoen inwoners, die zich geen Griek voelen, maar Kretenzer en onafhankelijk zijn.
Men vindt er alles wat ook het beeld van heel Griekenland bepaalt; palmenstranden voor besneeuwde bergen, kilometerslange ravijnen en niet te vergeten de beroemde ruïne van Knossos, overblijfsel van een van de oudste culturen van Europa.
Corfu biedt dankzij de Italiaanse architectuur -het was lange tijd een Romeinse kolonie- en romantische natuur een totaal andere sfeer.
Het eiland heeft ook een milder klimaat dan bijvoorbeeld Rhodos en Kos, die zuidelijker liggen. Kos is ideaal is voor families en heeft het uitgaansleven van een wereldstad.
Samos is rustiger en groener, dankzij de onafzienbare wijngaarden en is interessant vanwege de ruïnes van de tempel van Hera.
U hoeft echter niet voor één eiland te kiezen. Want van het ene naar het andere eiland overstappen -het zogenoemde islandhopping- is een geliefde vakantiebezigheid geworden.
Even avontuurlijk als makkelijk dankzij de vele veerverbindingen tussen de eilanden. Het vasteland wint intussen steeds meer aan populariteit.
En niet ten onrechte. Hier ligt immers de bakermat van de onze beschaving.
De meer dan 5000 jaar oude geschiedenis van Griekenland is hier nog op vele plaatsen zichtbaar. Op de Akropolis bijvoorbeeld.
Maar ook in de vele archeologische opgravingen, zoals Olympia op de Peloponneses, waar in 776 de eerste Olympische Spelen werden gehouden.
Ook het landschap op het vasteland is boeiend met bergen die meer dan 2000 meter hoog zijn, zoals de Olympus, die bijna tot 3000 meter komt.
Vele duizenden jaren geleden zouden hier de Griekse goden hebben gewoond in een indrukwekkend landschap met ravijnen, herten en vruchtbare valleien en met zicht op de steile kusten, eenzame baaien en lange stranden.
Nu doen de sportieve Grieken en vakantiegangers het hen na.
Gedurende het voor-, na- en winterseizoen kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten en diensten niet beschikbaar zijn in verband met onderhoud, de weersomstandigheden of de bezetting van het hotel en dat er een vergoeding wordt gevraagd voor het gebruik van faciliteiten en diensten.
Ook kan het zijn dat bepaalde winkels en uitgaansmogelijkheden beperkt open zijn. Een accommodatieverschaffer kan zonder aankondiging vooraf over bovengenoemde punten besluiten. Mocht u daar prijs op stellen, dan kunnen wij voor u navragen of er bij de accommodatie van uw keuze sprake is van een beperking van faciliteiten en diensten.